Werkdruk ANW te lijf met patiëntencampagne

 
Om patiënten en hun familie bewuster te maken van wanneer je wel naar huisartsenpost gaat en wanneer niet, hebben de LHV, InEen en VPH een campagne ontwikkeld. Er zijn 4 animaties beschikbaar die u hiervoor op uw wachtkamerscherm kunt tonen.

Waarom

De animaties zijn op veler verzoek ontwikkeld voor voorlichting via de wachtkamer. U kunt de animaties op de schermen in uw wachtkamer laten zien. Patiënten en hun familie worden op een vriendelijke manier met herkenbare situaties aan het denken gezet over welke hulpvragen waar thuis horen.

Doel

Huisartsen willen gepast gebruik van de spoedzorg stimuleren en hebben een campagne ontwikkeld om mensen aan het denken te zetten wanneer ze wel of niet met spoed de huisartsenpost moeten bellen. En vooral ook een oplossing te bieden bij twijfel; de app moetiknaardedokter.nl

Aanpak

De campagne bevat 4 animaties geschikt voor wachtkamerschermen in posten en praktijken. Wachtenden worden op een vriendelijke manier met herkenbare situaties aan het denken gezet over welke hulpvragen waar thuis horen U kunt de animaties op de schermen in uw wachtkamer laten zien. Ook kunt u de animaties inzetten via uw eigen social media kanalen. De animaties downloadt u via www.eerstehulpbijoverbelasting.nl.

Aandachtspunten

De animaties zijn er met geluid en zonder. Voor wachtkamerschermen zonder, en met geluid voor social media. Ook in verschillende formats zodat er altijd een variant bij uw media-apparatuur past.

Contactpersoon

Vragen? Mail naar communicatie@ineen.nl